Wat is een bikefit?

Een bikefit is het afstellen van de fiets vertrekkende vanuit het lichaam van de fietser, want elk lichaam is anders. Als bikefitter begeleiden we je naar het perfecte huwelijk tussen fiets en fietser.

Iedere bikefit is uniek en aangepast aan uw lichaam. We werken niet met standaard waarden van hoeken om u zo niet in een gedwongen (standaard hoeken) positie te pushen. Wij gaan op zoek naar de voor u meest comfortabele en stabiele houding. Soepeler trappen en meer stabiliteit resulteert in meer comfort en betere performance.

Waarom een bikefit?

Optimaal fietsplezier.

Bikefitting dient om  oorzaken van fietsklachten te verhelpen. Heb je bv. zadel, knie, rug, schouderpijn, dan gaan wij op zoek naar de oorzaak hiervan.

Optimale fietsprestaties.

Of wil je betere performance? Dit kan door het optimaliseren van jouw fietspositie. En aan de hand van de pedaalanalyse en vermogen meting kunnen we daar zeker in bijsturen.

Voor wie een bikefit?

Voor zowel mannen als vrouwen, er is een verschil in positioneren van een man of een vrouw op de fiets.  Wij hebben ook een specifieke omscholing gevolgd (Shimano 's bikefitting.com) om ons te verdiepen in het positioneren van vrouwen op een racefiets en/of mtb.

Een bike fit wordt uitgevoerd voor racefiets, mountainbike, gravelfiets, speedpedelec, elektrische fiets. Je hoeft geen profrenner te zijn om de voordelen van een bike fit te ondervinden.

fibikesitelinks
Voor
hoefnagelswebsitevoor
bikefitpedaalanalyse
Na
hoefnagelswebsitena
brenderosa
kristof1
peter hermans1
stefanmarien1
rob2
nuroad1
gertpauwels
nickbaetenzadel
speed1
vinckx
jaro
brentmtb
brentroevens
dannyfoto
gunther
pieterrops
samhinnemanmotion