Zadels

Zadelpijn. Dit is een overkoepelende term die geïnfecteerde haarzakjes (folliculitis), wrijving en open wondjes in de schaamstreek omvat, die allemaal behoorlijk pijnlijk kunnen zijn. De oorzaak: Constante druk en schuren op continu dezelfde plek zal irritatie van je huid veroorzaken.

zadelssite

We hebben een redelijk uitgebreid gamma Prologo en SMP zadels voor zowel E-bike, racefiets, mtb enz, die u kosteloos kan testen tijdens een bikefit of zadeldrukmeting zodat u het verschil in drukpunten en stabiliteit kan voelen alsook kan zien. We geven u graag gepast advies voor het aankoop van een zadel bij ons. Uw nieuw zadel wordt ook exact op dezelfde plaats terug geplaatst door ons.

Het kiezen van het juiste zadel kan niet los worden gezien van het plaatsen van het zadel op de juiste positie.

U mag ons altijd vrijblijvend contacteren voor info.

sellesmpprologo
sqlab1

Sinds kort hebben we ook de Sq-lab 612 ergowave active 2.1 zadel. Met de SQlab Active zadeltechnologie kan het zadel de trapbeweging volgen, wat het comfort verhoogt, de tussenwervelschijven mobiliseert en de druk op de zitbeenderen minimaliseert. Het nieuwe Active 2.1 systeem beweegt tweemaal zover mee in vergelijking met het vorige systeem. We hebben al goed resultaat gehoekt met dit zadel.

 

sqlab2.1

Het juiste zadel op de juiste plek, het recept voor comfort

Een van de meest voorkomende problemen voor fietsers is zadelpen, of gebrek aan comfort in de zitvlak regio.

Het kiezen van het juiste zadel kan niet los worden gezien van het plaatsen van het zadel op de juiste positie. Om een zadel goed te kunnen laten functioneren, wat wil zeggen je lichaam te ondersteunen op de juiste plaatsen (de plekken die druk aan kunnen), moet je zadel in de juiste positie staan.

Als schoenplaatjes niet goed zijn afgesteld en/of de voet onvoldoende ondersteunt wordt (bijvoorbeeld met de meeste standaard zooltjes) zorgt dit voor instabiliteit en beweging tijdens de pedaalslag, dit soort instabiliteit leidt vaak tot links / rechts verschillen in zadelcomfort

Precies om deze reden is het bij zadelproblemen zeer verstandig direct een goede dynamische bikefit te laten doen. Door er voor te zorgen dat het zadel op de juiste plaats staat wordt de selectie veel eenvoudiger.

Om te zien welk zadel het beste bij een bepaalde fietser past is het dus zeer belangrijk het zadel te testen met het bekken in de juiste positie. Dit verklaart direct de beperkte inzetbaarheid van het meten van zitbotbreedte voor de juiste zadelselectie op het moment dat het gekozen zadel niet in de juiste positie getest kan worden.

zadelpijn
proximbrothers
zeroII
rob
brentderosazero
nickbaetenzadel1
vinkcx4